fbpx

ÄTA OCH FIKA

Villa Utsikten

Längs strandpromenaden kan du stanna och njuta av en god fika och en fantastisk utsikt över Karlshamns hamninlopp. Öppet under sommarhalvåret! 

Sommargatan

Strosa längs med Östra Kajen i Karlshamn och sup in atmosfären. Njut av god mat och dryck hos en eller flera av alla foodtrucks som står längs med hamnen. Missa inte vår egen foodtruck Smash & Grab som serverar schyssta, smashade burgare. Öppet under juni, juli och augusti. 

Wägga Rökeri & Restaurang

Fiskrestaurangen med det mysiga läget precis vid Väggas pittoreska hamn. Slå dig ner vid ett bord på bryggan och njut av en god middag i mysig atmosfär. Alldeles intill restaurangen finner ni rökeriet och butiken – passa på att köpa med er något gott! 

Blekinge Kafferosteri

Något för kaffeentusiasten! Här blir du serverad en riktig kvalitetskopp av färskrostat kaffe. Kan även erbjuda kaffeprovningar som i så fall bokas i förväg. 

Hobykulle Herrgård

Slå dig ner under vinrankorna i det mysiga orangeriet på herrgården i Bräkne Hoby och njut av en god lunch eller fika. Vissa kvällar erbjuds även en 3-rätters middag. Glöm inte att se dig omkring när du är på plats och insup all historia som finns kring herrgården.

Café Mandeltårtan

I vackra brunnsparken i Ronneby hittar du denna lilla cafépärla. Det är ett måste att testa deras läckra bakverk – gjorda på ekologiska råvaror. Vill man grunda med något innan serverar de även enklare luncher. Lika mysigt att sitta ute som inne!

Fiskerian i Hörvik

Populär hamnkrog vid Hörviks Marina. Njut av goda fiskrätter med utsikt över havet och båtarna. Under sommaren arrangeras härliga trubadurkvällar.

Äggaboden

Genuint trevlig gårdsbutik, restaurang och café beläget i Gärestad utanför Ronneby. I gårdsbutiken hittar du närproducerade produkter från Blekinge men även från våra angränsande län.

Brygghuset Café & Art

Mitt ute på vackra Listerlandet hittar du detta café och kök. Här njuter du bland annat av goda våfflor och mat styrt av säsongen i en grönskande härlig trädgård. Öppet under sommarsäsongen.